În vacanță… hai la Bibliotecă Invitație la lectură - Biblioteca „Ștefan Petică” Tecuci

Du-te la conținut
INVITAȚIE LA LECTURĂ
ÎN VACANȚĂ... HAI LA BIBLIOTECĂ! INVITAȚIE LA LECTURĂ.

01/04/2021

Biblioteca, în baza legii de funcționare, organizează activitatea de lectură și oferă comunității servicii de documentare și informare.
Alături de Casa de Cultură, responsabilă de activitățile cultural-artistice și educația permanentă, și de Muzeu, care adună, conservă și expune colecții de bunuri culturale, Biblioteca ocupă un rol social important.
Apropiata vacanță a elevilor oferă un bun prilej Bibliotecii Municipale „Ștefan Petică” Tecuci să lanseze o nouă  invitație la lectură, ca modalitate de petrecere a timpului liber dar și pentru dezvoltare personală.
În sprijinul acestei invitații, putem aduce mai multe argumente:
– Un spațiu primitor cu un personal capabil să vă îndrume și să vă sprijine;
– Patru secții de împrumut: Copii, Adulți, Carte în limbi străine, Cultură, Artă, Civilizație;
– O Sală de lectură pentru studiu și un Centru de internet pentru public în cadrul căruia utilizatorii pot folosi calculatoare cu acces la internet;
– Un fond de carte ce depășește 110.000 de volume din domenii diverse: științe, arte, literatură, istorie, geografie, călătorii, memorii, jurnale etc.
– Un catalog on-line ce poate fi consultat pe site-ul www.bstp.ro, pentru a verifica dacă biblioteca dispune de cărțile dorite.
Pe baza semnalelor editoriale dar și a solicitărilor utilizatorilor, în cadrul bibliotecii există o preocuparea permanentă pentru înnoirea și actualizarea fondului de carte.
Pentru a  se orienta mai ușor, cititorii Secției Împrumut Adulți pot urmări rafturile tematice cu colecțiile Ficțiune, Romantic, Polițist, Chic (Editura Polirom), Raftul Denisei (Editura Humanitas) dar și o selecție de lucrări în sprijinul elevilor care se pregătesc pentru Bacalaureat. Cei mici pot alege și ei  din raftul de Noutăți pregătit în cadrul Secției de Împrumut Copii.
Vă așteptăm, de luni până vineri, între orele 8 – 19, să ne treceți pragul, fie în căutarea cărților și informațiilor care vă interesează, fie pentru a găsi un spațiu adecvat studiului și cercetării.
Biblioteca Municipală „Ștefan Petică” Tecuci

Biblioteca Municipală „Ștefan Petică„ Tecuci

Înapoi la cuprins