CIP - Biblioteca „Ștefan Petică” Tecuci

Du-te la conținut
CIP
CENTRU DE INTERNET PENTRU PUBLIC


2021

Martie 2010

CENTRUL DE INTERNET PENTRU PUBLIC (CIP)

"În cadrul sălii de lectură funcţionează  CIP-ul, deschis în martie 2010, în cadrul programului „Biblionet”. Noul serviciu pentru public oferă acces gratuit la Internet, 10 calculatoare performante echipate cu căşti, un scanner şi o imprimantă. Sistemul de operare este Windows Vista, fiecare calculator beneficiind de cel mai nou program creat de de Microsoft, numit Windows Steady State, cu ajutorul căruia bibliotecarii pot gestiona mai bine şi mai uşor activitatea utilizatorilor.
Prin dotarea cu echipamente IT, activitatea Centrului de Internet pentru Public este orientată spre iniţierea membrilor comunităţii în utililizarea tehnologiilor moderne. Acest tip de servicii realizate cu rapiditate şi eficienţă prin Internet sunt o adevărată binefacere pentru persoanele cărora le sunt inaccesibile din diverse cauze: distanţă, costuri, lipsă de timp. Şomerii îşi sporesc şansele de a găsi un loc de muncă, elevii şi studenţii se pot orienta în oferta educaţională, pensionarii au posibilitatea de a comunica cu rudele aflate la distanţă. Copiii, categoria cu cel mai mare potenţial al fiecărei comunităţi, capătă la vârste fragede aptitudini de utilizare a tehnologiei informaţiei, având acces la diverse programe de aplicaţii: Word, Excel, toate acestea sub atenta îndrumare a bibliotecarelor,   care   a u   urmat cursurile de iniţiere în tehnologia informaţiei oferite în cadrul Programului Biblionet.Programul Biblionet – lumea în biblioteca mea – este implementat de către Fundaţia Bill&Melinda Gates şi este derulat prin parteneriatul dintre IREX (International Research and Exchanges Board), Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Fundaţia EOS (Educating for an Open Society) şi ANBPR  (Asociaţia  Naţională  a  Bibliotecarilor  şi  Bibliotecilor  Publice  din România).
Biblioteca Municipală ”Ştefan Petică” este beneficiara programului Biblionet în urma concursului câştigat de Biblioteca Judeţeană ”V.A.Urechia” Galaţi, care a găzduit şi cursurile de instruire în tehnologia informaţiei şi administrarea Centrelor Internet cu   bibliotecarii   din   cadrul programului.
______________________www.bstp.ro www.bstp.ro

Înapoi la cuprins