23 APRILIE ZIUA CARTII SI BIBLIOTECARULUI - Biblioteca „Ștefan Petică” Tecuci

Du-te la conținut
ZIUA CARȚII ȘI BIBLIOTECARULUI
„23 APRILIE - ZIUA CĂRȚII ȘI BIBLIOTECARULUI”

23/04/2021

Astăzi, 23 aprilie, celebrăm  Ziua Mondială a Cărții și a Drepturilor de Autor, o sărbătoare a autorilor, cărților și editurilor, dar și a lecturii, pentru că în România, astăzi, este și Ziua Bibliotecarului.
Acum, mai mult ca niciodată, când activitatea școlilor și instituțiilor de cultură este restricționată, cărțile deschid o fereastră către lume, către cunoaștere, către viața la care visăm și la care, pentru moment, nu avem acces în totalitate.
În biblioteci, cultivăm în fiecare zi lectura, încercăm să-i aducem pe copii mai aproape de carte, dar și să acoperim interesul adulților pentru studiu și informare.
În atingerea acestor țeluri, un rol esențial revine bibliotecarilor care prin puterea cărților pot combate izolarea, consolidând legăturile dintre oameni și deschizând noi orizonturi spre cunoaștere și creativitate.
A fi bibliotecar azi, înseamnă să trăiești nu doar pentru prezent ci și pentru viitor, înseamnă să îți asumi poziția de agent al schimbării prin asigurarea accesului la informație.
Oamenii grăbiţi ai vremurilor noastre nu au timp, răbdare şi uneori, nici cunoștințele necesare de a ajunge ușor și rapid la informațiile dorite.
De aceea, nouă bibliotecarilor ne revine sarcina de a înlătura aceste bariere pentru că utilizarea eficientă a resurselor informaționale reprezintă un element sigur al progresului. Mai mult de atât,  trebuie să fim în permanență atenți la schimbările și provocările din jurul nostru, să ne punem cunoștințele și creativitatea la bătaie pentru valorificarea patrimoniul de care dispunem  și a competențelor  dobândite.
Ne dorim, din tot sufletul, ca toți cei care iubesc biblioteca și cartea să ne cunoască și să ne recunoască importanța muncii pe care noi o desfășurăm în comunitatea de care suntem strâns legați.
Nu este puțin și nici ușor, cu atât mai mult cu cât factorii economici locali nu pot acoperi întotdeauna baza materială absolut necesară pentru ca nevoile culturale și de informare să fie satisfăcute. Dar, muncind împreună, gândind împreună, putem găsi soluții.
Încheiem aceste rânduri  cu un gând bun pentru toți colegii noștri bibliotecari, cărora le urăm sănătate și putere pentru a-și împlini misiunea de a atrage tot mai mulți utilizatori în bibliotecă!
Biblioteca Municipală „Ștefan Petică” – Tecuci

Biblioteca Municipală „Ștefan Petică„ Tecuci

Înapoi la cuprins