Dionisie Duma - Biblioteca Municipală „Ștefan Petică” Tecuci

Go to content
Lecturi in public > Dionisie Duma

LECTURI ÎN PUBLIC


      Biblioteca Municipală “Ştefan Petică” Tecuci în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor, filiala Iaşi şi Colegiul Naţional “Calistrat Hogaş” Tecuci a demarat un proiect cu titlul “Lecturi în public”.
      În cadrul acestui proiect vor avea loc întâlniri lunare, la Biblioteca Municipală, cu scriitori; în cadrul acestor întâlniri scriitorii vor citi din creaţiile proprii şi vor avea loc discuţii cu invitaţii pe diferite teme.
      Prima întâlnire a avut loc vineri, 10 iunie 2011, la sala de lectură “Hortensia Papadat Bengescu” a Bibliotecii Municipale. La această întâlnire invitat a fost poetul Dionisie Duma. Cu toate că se apropie vacanţa, Sala de lectură a Bibliotecii a fost neîncăpătoare; au fost prezenţi la întâlnire elevi de la Colegiul Naţional “Calistrat Hogaş” Tecuci, de la Colegiul Naţional de Agricultură şi Economie Tecuci, de la Colegiul Naţional “Spiru Haret” Tecuci şi alţi iubitori de poezie care au dorit să participe la întâlnirea cu peotul Dionisie Duma şi să asculte versuri în lectura autorului.
      Manifestarea a debutat printr-o prezentare a invitatului realizată de directorul Bibliotecii, Manuela Cepraga.  În câteva cuvinte gazda a creionat personalitatea poetului Dionisie Duma, a prezentat ultima carte a poetului, “Revelaţii”, o antologie, apărută la editura Princeps Edit, Iaşi, 2010.
      Poetul Dionisie Duma a lecturat poezii din diferite etape ale creaţiei sale completând cu explicaţii pertinente legate de opera sa şi de actul creaţiei.
      La final eleva Diana Mitache din clasa a XI-A, Colegiul Naţional “Calistrat Hogaş” a citit poezia  “Eminescu”  scrisă de Dionisie Duma în memoria poetului Mihai Eminescu, reamintind că pe 15 iunie comemorăm 122 de la dispariţia poetului.


Dionisie Duma
Dionisie Duma
Dionisie Duma
Dionisie Duma
Dionisie Duma
Dionisie Duma
Dionisie Duma
Dionisie Duma
______________________________________
Web development by DanS

ADRESA:
___________________
Str.Republicii, nr.11,
Tecuci,
CP 805300
TELEFON:
________________________
0336109461  Manager: Nasie Ionica
________________________________________
EMAIL: bstefanpetica@yahoo.ro
biblioteca_stefan_petica@municipiultecuci.ro
Back to content